ProBISWEB

Wil je meer weten over ProBISWEB? – Neem dan contact met ons op!

Inspectie, Keuring, Inventarisatie of andere bevindingen

De software kan ingezet worden voor inventarisatie (onderzoek op locatie waarbij je nog niet weet wat je gaat onderzoeken), Inspectie (onderzoek staat van reeds bekende punten) en Keuringen (onderzoek naar gangbaarheid van reeds bekende punten). Dit kan op basis van planning, on-demand of op basis van afwijking.

Gebruikersbeheer

ProBISWEB werkt op basis van gebruikersrechten. Om ProBISWEB te kunnen gebruiken moet je bedrijf bekend zijn binnen het systeem, dient de gebruiker aangemaakt te zijn en dienen rechten te worden toegekend. De gebruiker kraagt daarmee alleen de projecten en functionaliteit te zien die zijn toegekend aan de gebruiker.

Onderzoeksopzet

Welk type onderzoek je ook doet, ProBISWEB kan hier een researchplan voor hebben. Het researchplan zorgt ervoor dat je de werkzaamheden vast legt, de vorm waarin je dit verwerkt borgt en dat je de gegevens eenvoudig kan gebruiken tijdens het onderzoek en ter afronding.

Werken met ProBISWEB

Nieuw of een bestaand project openen

Je kunt in ProBISWEB nieuwe projecten aanmaken en ook bestaande projecten openen. Je kunt (als je veel projecten hebt) heel snel je project vinden door te zoeken. Hiernaast kan je ook je projectlijst beperken vanuit het inloggen (als je bijvoorbeeld geen rechten hebt om bepaalde projecten te openen) of vanuit een query die je bijvoorbeeld alleen actieve projecten toont.

Klik op het -icoontje om in te loggen.

Type hier je gebruikersnaam en wachtwoord in. Zodra je bent ingelogd, kom je op het onderstaande projectenscherm:

Nieuw project: Standaard of Eigen ontwerp?

Als u gebruik maakt van ‘researchplannen’ die wij al geproduceerd hebben, dan kan je snel aan de gang. Je kunt kleine aanpassingen zelf doen. Als je het systeem helemaal zelf wil inrichten, dan kan je, na een kleine opleiding, daarmee zelf aan de slag. Het staat je dan vrij om het systeem bij te houden en aan te passen zoals je dat zelf voor ogen hebt.

Nieuw project aanmaken

Bij het toevoegen van een project zie je een wizard die je helpt om projecten aan te maken, zoals hieronder.
Doorloop de velden en klik op het vinkje om het project te openen. Hierna wordt het project automatisch geopend.

Bestaand project openen

Als je al projecten in je lijst hebt, dan kan je die zoeken, filteren en openen in het projectscherm. ProBISWEB vormt zich naar het onderzoeksplan van het project en sluit daarmee perfect aan. Selecteer je Project en klik op het ‘play’-knopje om het project te openen.

Invoer op kantoor of buiten

De invoer van gegevens in ProBISWEB is eenvoudig. Je vult gegevens in en deze zijn opgeslagen zodra je het veld weer verlaat. Neem foto’s, teken op de foto’s, maak een tekening alles heel eenvoudig.
Als je buiten aan de slag gaat, werk je net zoals op kantoor, mogelijk met een specale verise voor mobiel gebruik!

Externe toetsing

Veel adviseurs gebruiken externe toetsing ter validatie van hun bevindingen. ProBISWEB geeft de mogelijkheid om monsters te registreren, deze aan externe partijen aan te bieden en de resultaten hiervan te verwerken. Dit kan geautomatiseerd of op basis van invoer.
Als voorbeeld is het mogelijk om een monster te nemen van een te onderzoeken materiaal. Dit monster kan dan voorzien worden van een analyse-opdracht. De analyse-opdracht levert vervolgens resultaten op van het laboratorium die rechtstreeks als resultaten kunnen worden verwerkt.

Conclusies en Advies

Als je alle data bij elkaar hebt, dan kan je je conclusies en advies vormen (als je dat wenst). Deze nieuwe informatie komt binnen het project beschikbaar. Het is ook mogelijk om additionele externe toetsing van je conclusies toe te voegen (2de lezer).

Externe systemen / API

ProBISWEB heeft een eigen API waarmee het mogelijk is om met expliciet aangesloten en goedgekeurde externe systemen informatie uit te wisselen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om projecten aan te maken, informatie over te nemen, bonnen of tickets door te voeren. Je kunt dus ProBISWEB ook aansturen uit jouw systemen of andersom. Met deze koppeling gaan er nieuwe werelden open, denk bijvoorbeeld aan afleverkeuringen, uitgebreide field service of bijvoorbeeld orderpick systemen.

Rapportage

Als je zover bent om de verzamelde data te verwerken naar een leesbare rapportage, dan kan dit als data, resultatenlijst of als rapportage in Word of Excel. De uitvoer is gekoppeld aan je researchplan en kan eventueel op maat worden gerealiseerd.

Resulterende acties

Stel je voor dat je de resultaten uit je onderzoek wil doorspelen voor vervolg, dan is ProBISWEB ook klaar voor jou. Het systeem kan data en informatie doorspelen door middel van de API.

Interface ontwerp

ProBISWEB geeft je de mogelijkheid om formulieren of invuldocumenten te maken zoals die je het beste uitkomen. Zo kan je vragen bij bepaalde situaties wel stellen en in andere niet (omdat ze bijvoorbeeld duidelijk zijn of irrelevant).
Het is ook mogelijk om bepaalde stukken data af te schermen in specifieke fases. Denk hierbij bijvoorbeeld aan adresgegevens of een projectnummer.

Specifieke functionaliteitswensen

Als je specifieke wensen hebt m.b.t. de invoer of rapportage, dan zijn deze bespreekbaar. Wij kunnen dergelijke componenten voor je bouwen en inbouwen. Zo is het mogelijk dat we specifieke diagrammen, kaarten, tekeningen etc. voor je kunnen toevoegen die je veel brengen.
Scroll to Top