Q=Ik wil een nieuwe inspecteur actief maken in onze ProBIS Asbest installatie. Wat moet ik doen?

A=Zie voor meer informatie http://www.groomecs.nl/DOCU/ViewDocument.php?D_ID=3#197

Ten eerste moet de inspecteur in de communicatie opgenomen worden. Bepaal hiervoor welke configuratiemap GCS Server Service gebruikt en zoek in deze map Inspectors.ini op. Open deze en voeg de gegevens van de nieuwe inspecteur toe. Sla op en herstart de service om de wijziging actief te maken. Test de communicatie door op een tablet in Inventarisatie de nickname voor communicatie voor de nieuwe inspecteur in te stellen en een communicatie uit te voeren. Dit moet dan correct verlopen.
Bepaal nu welke centrale configuratiemap Asbest Werkvoorbereiding gebruikt. Is deze anders dan de map waarin u zojuist Inspectors.ini hebt aangepast, plaats de nieuwe versie van Inspectors.ini dan ook in deze centrale configuratiemap! Er zijn nu dus 2 exemplaren in uw systeem aanwezig van dit bestand.

De certificaatnummers van uw DIA's staan in de bestanden INSPECTEURS.DAT en UITVOERDERSSCA.DAT in de centrale configuratiemap van Werkvoorbereiding. Pas deze eveneens beide aan:
- Via het bestand INSPECTEURS.DAT worden de keuzes voor de uitvoerende inspecteurs bepaald. Zorg dat hier elke mogelijke inspecteur eenmaal in aanwezig is.
- Het juiste certificaatnummer dat in het rapport getoond moet worden, staat in UITVOERDERSSCA.DAT. Als er verschillende namen gebruikt gaan worden voor de inspecteur (bijvoorbeeld Jan Jansen en J. Jansen) dan kunt u deze beide mogelijkheden het beste allebei op een regel in het bestand UITVOERDERSSCA.DAT plaatsen. Dit bestand wordt niet gebruikt op tablets, dus hoeft alleen op kantoor aangepast te worden.

Zorg er na aanpassing voor dat de bestanden op alle tablets terechtkomen zodat hier altijd een juiste keuze gemaakt kan worden. Zie http://www.groomecs.nl/DOCU/ViewDocument.php?D_ID=3#50 voor meer informatie hoe dit gedaan moet worden.

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Related articles Nieuw certificaatnummer DIA doorvoeren in installatie of certificaatnummer wordt niet goed weergegeven in rapport
FAQ0452 | Melding over SCPWIN en bijbehorende bestanden
Q426 | Bij opstarten Asbest Rapportage krijg ik een foutmelding dat ASBESTTO.LST niet gevonden kan worden
Hoe maak ik velden onzichtbaar in ProBIS Asbest en voorkom dat de informatie in rapporten komt?
Artikel details
Artikel ID: 68